Sate inteligente

Sate inteligente

Aici în destinația de ecoturism a județului Neamț suntem norocoși cu oameni talentați, o istorie și o cultură bogată care merită puse în valoare.

tinutul zimbrului

Acesta a fost unul din gândurile cu am plecat la drum în momentul în care am început să implementăm proiectul Smart Village – developing rural tourism businesses through circular economy ans social innovation (Turism rural în sate inteligente – dezvoltarea afacerilor prin economie circulară și inovare socială) finanțat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene. Proiectul a fost implementat în perioada septembrie 2020 – decembrie 2022 împreună cu parteneri din Belgia (EUROGEO VZW), Bulgaria (Rusenka Targovsko Industrialna Kamara), Grecia (Aintek Symvouloi Epicheiriseon Efarmoges Ypsilis Technologias Ekpaidefsi Anonymi Etaireia), Italia (European Digital Learning Network), Irlanda (CCS Digital Education Limited), România (Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, S.C. Hello Bucovina Travel & Tours S.R.L.), Slovenia (UPI – ljudska univerza Zalec).

În cadrul proiectului am dezvoltat un curs de pregătire pe tema afacerilor înființate în mediul rural, în turism și nu numai. Este un ghid prin care cei care își doresc să inițieze afaceri să se informeze, să se inspire. Astfel, ne dorim ca mici afaceri locale să se înființeze, să crească astfel încât întreaga comunitate să aibă de câștigat. Pentru că acesta este unul din scopurile noastre, ale Asociației Ținutul Zimbrului: dezvoltarea comunității într-un mod sustenabil.

Pe lângă cursul de pregătire s-a dezvoltat și un ghid care să-I ajute pe cei care își doresc să predea acest curs, o platformă educațională și o aplicație mobile. Mai multe informații despre proiect și despre rezultate puteți găsi și pe site-ul proiectului: https://smart-village-project.com/ . Iar dacă aveți o afacere, o inițiativă, un proiect sau orice exemplu de bună practică care sprijină dezvoltarea satelor inteligente, vă invităm să le încărcați pe platforma http://smartvillage.erasmusplus.space/ pentru a le face cunoscute.

Caută

Categorii

Ultimele postări

Etichete