Experiențe speciale

Cauți alte modalități de a petrece timpul liber, de a descoperi Ținutul Zimbrului, destinația de ecoturism a județului Neamț? Asociația Ținutul Zimbrului împreună cu comunitatea locală caută permanent noi experiențe pe care să ți le ofere, pentru a simți aceste locuri de legendă.

O zi la stână

Oieritul încă se face în mod tradițional în zona Neamțului, cu turme și stâne care poposesc vara pe pășunile înconjurate de pădure ale subcarcapților. Turiștii au ocazia să trăiască, pentru câteva ore, într-un astfel de loc, alături de ciobani, participând la toate activitățile zilei: mulsul oilor, datul în strungă, prelucrarea laptelui. Experiența se va încheia, cum altfel, decât cu un adevărat festin.

Băi de pădure

Oficial recunoscute ca terapii, în țări cum ar fi Japonia, băile de pădure reduc anxietatea, hipertensiunea și au efect benefic asupra întregului corp. Ele sunt plimbări în natură, în singurătate, în care toate simțurile sunt acaparate de pădure. Fiecare pensiune parteneră a destinației ecoturistice Ținutul Zimbrului își poate îndruma oaspeții spre locuri adecvate pentru acest tip de experiență, din apropiere.

De asemenea, aici poți găsi amenajate trei trasee de băi de pădure unde veți auzi liniștea pădurii, te poți bucura de câteva clipe sau ore de relaxare în prezenta arborilor, a florilor, a păsărilor, a ta.

Bison brunch / Eco Brunch în Ținutul Zimbrului

Pentru câteva ore simțurile sunt alintate de gust, culoare, energie. Locații pitorești din destinația Ținutul Zimbrului sunt gazde ale evenimentelor de promovare a culturii și gastronomiei locale. Se organizează în diverse locații (pensiuni, Cetatea Neamțului, Centrul de Vizitare) unde vedete sunt preparatele locale cele mai gustoase, rețetele tradiționale din Moldova. Evenimentele le organizăm de mai multe ori pe an, sau la cerere pentru grupuri.

Pentru informații sau programări, dați-ne un email la asociatiatinutulzimbrului@yahoo.ro.

Ateliere de gătit cu localnici

Din timpuri medievale în contemporan

Ținutul Zimbrului se bucură de localnici ospitalieri și pasionați de gătit. Dintre ei, sunt gata să ofere din secretele gătitului și cu cei dornici să învețe noi rețete, să se bucure de câteva ore de relaxare în alintul aromelor. În plus, delicatesele pregătite vor putea fi și savurate. Din meniu pot face parte: cârnați de casă pentru gusturi variante, sarmale, plăcinte și multe altele.