Tururi speciale

Asociația “Ținutul Zimbrului” organizează și facilitează o serie de tururi speciale pe care natura și istoria locală le fac unice în lume.

O zi la stână 

Oieritul încă se face în mod tradițional în zona Neamțului, cu turme și stâne care poposesc vara pe pășunile înconjurate de pădure ale subcarcapților. Turiștii au ocazia să trăiască, pentru o zi, într-un astfel de loc, alături de ciobani, participând la toate activitățile zilei: mulsul oilor, datul în strungă, prelucrarea laptelui. Experiența se va încheia, cum altfel, cu un adevărat festin. 

Bai de pădure 

Oficial recunoscute ca terapii, în țări cum ar fi Japonia, băile de pădure reduc anxietatea, hipertensiunea și au efect benefic asupra întregului corp. Ele sunt plimbări în natură, în singurătate, în care toate simțurile sunt acaparate de pădure. Fiecare pensiune parteneră a destinației ecoturistice Ținutul Zimbrului își poate îndruma vizitatorii spre locuri adecvate pentru acest tip de experiență, din apropiere. 

Bison Brunch 

Sunt evenimente culinare în diverse locații (pensiuni, Cetatea Neamțului) unde vedete sunt preparatele locale cele mai gustoase, rețetele tradiționale din Moldova. 

Pentru informații și programări, dați-ne un email la [email protected]