Descoperă

Centrul de Vizitare
al Parcului Natural Vânători Neamț

Educație, diversitate, știință și experiență

Din Târgu Neamț, în drum spre Pipirig, după intersecția ce duce la Mănăstirea Neamț, pe partea dreaptă se vede drumul pietruit ce ajunge la centrul de vizitare al Parcului Natural Vânători Neamț. Este o locație pentru care merită alocate măcar câteva ore.

Romania

Pentru a te familiariza cu diversitatea speciilor de plante și animale întâlnite pe raza parcului, poți face un tur al centrului de vizitare. Pe lângă expoziția educațională privind biodiversitatea, poți descoperi și modul în care lucrează insectele sociale: albinele, furnicile.

De asemenea se pot desfășura ore tematice cu copii, tineri pe tema mediului și nu numai. Sau, se pot organiza diverse evenimente în spațiul destul de generos din interiorul sau curtea centrului de vizitare.

Cauți puțină relaxare, deconectare în natură?

Centrul de vizitare poate fi o locație potrivită. Este înconjurat de pădure, iar de curând te poți bucura de experiența de a păși pe o potecă senzorială chiar în curtea centrului de vizitare.

Pasarelele suspendate ce au și rol educativ, te vor surprinde cu vederea ce se întinde deasupra sau în dreptul coronamentului. În anotimpurile mai răcoroase, dar nu numai, poți avea surpriza să zărești prin pădure și zimbrii ce vin să mănânce.

În imediata apropiere a centrului, poți să-ți antrenezi adrenalina cu ajutorul minitraseului de cățărare, sau al tirolienei amenajate. De la centru se poate merge pe diverse trasee: fie spre rezervația de zimbri prin păduri de foioase, fie spre țarcul de aclimatizare, în căutare de zimbri cu ajutorul rangerilor, sau printre stejarii seculari.

Foto: Mihai Moiceanu

Ești pasionat/ă de observare de păsări?

Poți alege să petreci câteva ore la observatorul de păsări din apropierea Centrului de Vizitare al Parcului Natural Vânători Neamț unde am amenajat un spațiu prielnic pentru ca păsările să se apropie și pot fi observate și admirate.

Foto: Felicia Aron

Dacă nu ești suficient de norocos/ norocoasă să vezi zimbri în toată splendoarea lor, măcar ai putut să vezi exemplarele împăiate din interiorul centrului de vizitare al Parcului Natural Vânători Neamț.

Dar nu te sfătuim să pleci de aici fără un suvenir, produs de oamenii locului din magazinul deschis special pentru cei care ajung în destinație și își doresc să ia cu ei o mică amintire.