Așa cum ni-i obiceiul, la trecerea dintre ani tragem linie, ne bucurăm de rezultate și analizăm ce putem face mai bine, mai mult în noul an.
Să îți spunem ce am făcut.
După cum se vede avem o nouă formă de comunicare, avem site nou și ne place. Sperăm că și ție. Vrem să ne folosim de el pentru a te pune la curent cu ce se întâmplă în destinație, pentru a-ți oferi detalii despre oamenii, locurile, evenimentele de la noi.
Am continuat să punem Ținutul Zimbrului pe harta națională și internațională. Am participat la târguri de turism în țară și în străinătate. Credem că facem bine ceea ce facem, luând în calcul că ne-am clasat pe locul I la nivel mondial la categoria votul publicului în cadrul Green Destinations Story Awards.
Am oferit oportunități de petrecere a timpului liber celor care au ajuns în destinație, dar și posibilitatea oamenilor locului (producători locali, unități de primire turistică, meșteri populari, artiști) să se afirme, să ne arate ce știu mai bine să facă. Am organizat 3 târguri Produs în Ținutul Zimbrului, 3 evenimente EcoBrunch în Ținutul Zimbrului și două evenimente/ mese pentru participanții la conferințe, infotrip-uri în destinație. De asemenea, am oferit informații producătorilor locali despre evenimentele/ târgurile de care am știut că se organizează în alte localități. Facem toate astea pentru că ne dorim ca zona să se dezvolte sustenabil, dar și pentru că ne dorim ca cei care ajung în destinația de ecoturism a județului Neamț să aibă parte de o experiență pe măsura așteptărilor pentru a reveni cu drag.
De asemenea, am pus în valoare oamenii locului prin intermediul emisiunilor TV, radio la care am promovat destinația Ținutul Zimbrului.
Astfel am pus ingrediente în dezvoltarea parteneriatului local, fără de care nu am putea avea rezultatele pe care le avem.
Alături de Romsilva – Parcul Natural Vânători Neamț, am dezvoltat infrastructura turistică (marcare trasee, amenajare fânărie pentru organizarea de evenimente), am realizat materiale de promovare și informare, la inițiativa ADR Nord- Est am organizat parte a evenimentului Gala de Dezvoltare Nord-Est.
În acest an am avut în implementare 4 proiecte:
- Ținutul Zimbrului – o nouă etapă de dezvoltare finanțat prin programul Green Entrepreneurship al Fundației Româno-Americane și Fundației pentru Parteneriat prin intermediul căruia dezvoltăm destinația de ecoturism
- Zimbrul – de zece ani în libertate finanțat prin programul Spații Verzi al MOL România și al Fundației Pentru Parteneriat prin care am sărbătorit zimbrul prin intermediul unei expoziții, a unor evenimente, sau unei cărți publicate.
- Turism rural în sate inteligente – dezvoltarea afacerilor prin economie circulară și inovare socială finanțat prin programul Erasmus+ al Comisiei Europene prin care am dezvoltat materiale educaționale care să vină în sprijinul celor care își doresc să inițieze afaceri în mediul rural. Mai multe detalii puteți afla aici.
- Produs în Ținutul Zimbrului finanțat de AFIR prin GAL Ținutul Răzeșilor prin care vrem să punem în valoare produsele locale.
Prin intermediul proiectelor și evenimentelor am adus în destinație peste 350000 lei în acest an.
De asemenea am fost implicați în proiectul BeCultour – beyond cultural tourism prin intermediul căruia ne-am propus să dezvoltăm noi oportunități de petrecere a timpului liber în destinație.
Toate acestea pentru o dezvoltare durabilă a destinației de ecoturism Ținutul Zimbrului în care comunitatea locală are de câștigat, așa cum cei care ajung în destinație să fie mulțumiți de ceea ce trăiesc aici.
Cu sprijinul Fundației Româno-Americane am început să lucrăm la dezvoltarea sustenabilă a asociației alături de Synerb, astfel încât să ne asigurăm un mod de lucru durabil și cu cât mai multe rezultate pentru comunitate. Iar împreună cu MKBT căutăm soluții de punere în valoare a locurilor abandonate dar care au valoare culturală.
A fost un an plin și ne dorim să continuăm cel puțin în același ritm să dezvoltăm și să promovăm destinația de ecoturism a județului Neamț, Ținutul Zimbrului.
Țineți aprope pentru a afla ce mai pregătim. 😉