Împreună. Colaborarea este cheia unei dezvoltări sustenabile

Împreună. Colaborarea este cheia unei dezvoltări sustenabile

În ultimele săptămâni am avut ocazia de a ne reconfirma că lucrând împreună avem rezultate mai importante, suntem mai motivați, ne inspirăm unii pe alții, creștem împreună. Gândurile cu care am plecat de la întâlnirea rețelei de ecoturism din România au fost în primul rând axate pe importanța acestei rețele și valoarea pe care fiecare dintre noi o aduce în această echipă națională. Apoi a urmat evenimentul organizat de Fundația Româno-Americană – Together, care a scos în evidență tocmai valoarea pe care o avem împreună, câte lucruri am reușit să facem de-a lungul timpului cu aportul fiecărei piese de puzzle implicate.

Sunt deja 7 ani de când rețeaua celor 7 destinații de ecoturism din RomâniaDescoperă Eco-România (Băile Tușnad și Împrejurimile, Colinele Transilvaniei, EcoMaramureș, Pădurea Craiului, Țara Dornelor, Țara Hațegului – Retezat, Ținutul Zimbrului) sunt sprijinite financiar și tehnic de către Fundația Româno-Americană, Fundația pentru Parteneriat și Asociația de Ecoturism din România.  Sunt ani în care am căutat să  dezvoltăm, să provocăm schimbări nu doar în microregiunile pe care le reprezentăm, dar și la nivel național sau chiar internațional pentru o dezvoltare sustenabilă, cu beneficii pentru comunitate și pentru natură, să creștem capacitatea organizațională a unităților de management.

Pe lângă beneficiile colaborării, sentimentul de apartementă este o motivație în plus, oferind o siguranță și acces la mai multe resurse care ne pot fi utile în activitatea proprie.

În Ținutul Zimbrului avem oameni valoroși, talentați, pasionați. Până în prezent am reușit să descoperim și să lucrăm împreună cu o parte dintre aceștia, fie că e vorba de producători locali, meșteri populari, artiști, gazde, oameni de afaceri sau persoane implicate în dezvoltarea comunității, membri ai comunității.

E important să lucrăm împreună, dar la fel de important este ca o echipă să coordoneze dezvoltarea și promovarea unitară a unei zone. Iar pentru destinația de ecoturism a județului Neamț, acest rol a fost asumat de Asociația Ținutul Zimbrului încă din anul 2015. Noi am plecat la drum de la început cu focus pe colaborare, implicare și dorință de dezvoltare comunitară. Împreună putem face mai mult, mai bine, cu mai mare impact, cu beneficii pentru întreaga comunitate. Se observă progrese importante în ceea ce privește colaborarea multilaterală la nivel local, dar mai avem de lucru pentru a se simți beneficii la nivelul întregii comunități. Pentru că fiecare persoană, instituție/ organizație din cadrul unei comunități are rolul ei în dezvoltarea unei microregiuni și a nivelului de trai la nivel local.

Caută

Categorii

Ultimele postări

Etichete