EnglishRomanian

PARCUL NATURAL VANATORI-NEAMT

PARCUL NATURAL VANATORI-NEAMT

Constituit în anul 1999, “Parcul Natural Vânători Neamţ” se află în partea nordică a judeţului Neamţ, la granița cu Suceava, și se întinde pe raza comunelor Crăcăoani, Agapia, Vânători-Neamț și a stațiunilor Bălțătești și Oglinzi.

Din punct de vedere geografic, parcul se întinde pe versantul estic al Munților Stânișoarei (subdiviziunea Munții Neamțului), în partea estică a Carpaților Orientali și peste Subcarpații Neamțului (aflați în cadrul Subcarpaților Orientali), acoperind o parte a bazinului Ozanei și 1Cracăului.Suprafaţa parcului este de aproape 31.000 de hectare, dintre care peste 26.000 reprezintă fond forestier. Parcul adăposteşte o largă paletă de valori naturale, culturale şi istorice, dar importanţa parcului rezidă în impresionata diversitate a florei şi faunei. În cadrul faunei, Parcul găzduieşte o serie de specii rare sau aflate pe cale de dispariţie: ursul brun, râsul, vidra, zimbrul sau pisica sălbatică, cerbul carpatin şi căpriorul.

Principalele arii protejate din cadrul “Parcului Vânători Neamţ” sunt “Pădurea de argint”, “Codrii de aramă”, “Rezervaţia de stejar Dumbrava” şi Rezervaţia de zimbri şi faună carpatină “Dragoş Vodă”. “Pădurea de argint” este alcătuită din arboret de mesteacăn, unii arbori având vârste de peste 100 de ani, iar “Codrii de Aramă” reprezintă o arie naturală protejată alcătuită în majoritate din gorun cu vârste de până la 150 de ani.

Între Valea pârâului Neamţ şi a pârâului Nemţişor, “Rezervaţia Dumbrava” conservă păduri de stejari seculari. În cadrul rezervaţiei de zimbri “Dragoş Vodă” se mai pot admira cerbi carpatini, cerbi lopătari, bursuci şi specii de avifaună.

2 3

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...