EnglishRomanian

Padurea De Argint

Padurea De Argint

“[…] De treci codrii de aramă, de departe vezi albind / Şi-auzi mândra glăsuire a pădurii de argint” (Mihai Eminescu, Călin – file din poveste)adasdas

Cunoscută din versurile eminesciene, rezervaţia forestieră “Pădurea de argint” se află pe teritoriul comunei Agapia lângă sediul Ocolului Silvic Văratec, pe terasa inferioară a pârâului Topoliţei.

Pădurea ocupă o suprafaţă de peste două hectare şi este situată la o altitudine de 540 de metri. În cea mai mare parte, rezervaţia cuprinde mesteceni cu vârsta de peste un secol, însă se găsesc şi arbori mai tineri de 20 şi până la 50 de ani. Dacă ajungeţi să o vizitaţi la începutul verii, în ziua de 15 iunie, nu rataţi Serbarea câmpenească “Pădurea de argint”. Serbarea este una populară, cu caracter folcloric, iar prima ediţie a acesteia s-a desfăşurat în anul 1977.

Fotografii unice pot fi realizate pe durata toamnei şi iernii, atunci când mestecenii pădurii îmbracă haina pe care Mihai Eminescu a descris-o cu atâta măiestrie în poemul Călin, file din poveste.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...