EnglishRomanian

Trasee Turistice

Itinerar: Tîrgu Neamţ – Vânători Neamţ – Agapia – Filioara – Tîrgu Neamţ

Obiective turistice: Rezervaţia de zimbri “Dragoş Vodă”, Parcul Natural Vânători-Neamţ, Pădurea de Argint, Codrii de Aramă

Durata: o zi; km. 60

Mijloace de transport: auto personal, atelaje trase de cai (trăsură sau sanie), biciclete de teren pentru grupuri de turişti tineri.

Descrierea traseului: ne deplasăm de la Tîrgu Neamţ spre comuna Vânători Neamţ, unde este amplasată Rezervaţia de zimbri şi faună carpatină “Dragoş Vodă”. Rezervația a fost înfiinţată în anul 1968 și se întinde pe aproximativ 11.500 de hectare. Într-un cadru natural de aproximativ patru hectare, se găsesc șase exemplare de zimbri, dintre care doi masculi şi patru femele. În cadrul rezervaţiei, pe lângă zimbri, se mai pot întâlni cerbi carpatini, cerbi lopătari, căpriori, vulpi, bursuci, iepuri, urşi și lupi. Parcul Natural Vânători-Neamţ este o arie protejată constituită în anul 1999, destinată protejării moştenirii naturale, spirituale şi culturale a zonei. Așezat pe raza comunelor Crăcăoani, Agapia, Vînători, a orașului Tîrgu Neamţ și a staţiunilor Bălţăteşti şi Oglinzi, Parcul Natural Vânători Neamţ este de o frumuseţe unică, cu un peisaj pitoresc deosebit.

Consacrată în literatura română de Mihai Eminescu în poemul Călin, file din poveste – “De treci codrii de aramă, de departe vezi albind/Şi-auzi mândra glăsuire a pădurii de argint” – pădurea de argint este situată pe teritoriul comunei Agapia lângă sediul Ocolului Silvic Văratec, pe terasa inferioară a pârâului Topoliţei, la altitudinea de 540 de metri. Pădurea este alcătuită din arboret de mesteacăn, având arborii cei mai bătrâni cu vârsta de peste 100 ani, dar pădurea cuprinde și arbori cu vârste între 20 și 50 de ani.

Alături de “Pădurea de argint”, rezervaţia forestieră “Codrii de aramă” completează incursiunea în cadrul natural de poveste al Parcului Natural Vânători Neamț. Rezervația de goruni se află în comuna Agapia și ajunge până la altitudinea de 650 de metri. Codrii se întind pe aproape 10 hectare, iar cei mai în vârstă arbori au în jur de 135 ani.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...