EnglishRomanian

Trasee Turistice

Itinerar: Mănăstirea Sihăstria – Schitul Poiana lui Ioan – Mănăstirea Secu – Schitul lui Nifon – Mănăstirea Neamţ – Schitul Vovidenia – Schitul Icoana Veche – Biserica Adormirea Maicii Domnului din Tîrgu Neamţ – Biserica Sfântul Gheorghe din Tîrgu Neamţ – Schitul Sf. Mina

Durata: o zi; km. 80

Mijloace de transport: auto personal, atelaje trase de cai (trăsură sau sanie), biciclete de teren pentru grupuri de turişti tineri, mijloace combinate (auto și drumeţie).

Descrierea traseului: plecăm de la Tîrgu Neamţ pe DN 15 B spre comuna Vânători Neamţ- Poiana Largului şi, după ce trecem de Pădurea Branişte, cotim la stânga spre Mănăstirea Sihăstria, situată la 22 de kilometri de Tîrgu Neamţ. Mănăstirea Sihăstria, prin cele trei secole de existenţă, continuă cu fidelitate stilul clasic moldovenesc şi adăposteşte obiecte bisericești, vase liturgice şi o bibliotecă cu o mare valoare istorică şi culturală.

Schitul Poiana lui Ioan este situat la 3 kilometri de Mănăstirea Sihăstria. Se poate ajunge la schit fie cu maşina, fie pe jos, printr-o pădure seculară de fagi şi de conifere.

Mănăstirea Secu este una dintre vechile vetre monahale ortodoxe din judeţul Neamţ. Schitul Nifon este situat la 3 kilometri de Mănăstirea Secu și a fost înfiinţat în anul 1690. La nord-vest de renumita Cetate Neamţ, la numai 12 kilometri, într-o poiană larg deschisă pe valea Nemţişorului, este aşezată vestita Mănăstirea Neamţ. Schitul Vovidenia a fost sfinţit în anul 1857. Aici se află casa construită de Visarion Puiu în anul 1937, în care a locuit şi a scris, după anul 1944, scriitorul Mihail Sadoveanu. Schitul Icoana Veche se află situat la 7 kilometri vest de Mănăstirea Neamţ și cuprinde o biserică din lemn.

Biserica Adormirea Maicii Domnului din Tîrgu Neamţ este aşezată în centrul oraşului și datează de la sfârşitul secolului al XIX-lea. Biserica Sf. Gheorghe din Tîrgu Neamţ este prima biserică făcută din piatră în Tîrgu Neamț și a fost construită între anii 1800 -1808.

La aproximativ 2 kilometri de la ieşirea din Tîrgu Neamț, puteți vizita Schitul Sfântul Mina. Schitul este un aşezământ monastic de călugări și aparţine Mănăstirii Sihăstria.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...