Evenimente

Ținutul Zimbrului își pune în valoare tradițiile, inclusiv pe cele culinare, într-o serie de evenimente care revin în fiecare an. 

Ianuarie: Festivalul Obiceiurilor și Tradițiilor de Anul Nou

Organizat și sub forma unei parade a măștilor și costumelor folosite cu ocazia Anului Nou în regiune, festivalul este una dintre cele mai exuberante și colorate manifestări din România. Participanții vin din mai multe sate nemțene, “mascați” în diverse personaje arhetipale sau în animale (urs, capră) și execută o formă de teatru popular care provine, cel mai probabil, din perioada pre-creștină. 

Iunie-Iulie: Zilele Cetății Neamț și Festivalul Medieval, Târgu Neamț

Un eveniment complex, care adună comunitatea în jurul celui mai spectaculos obiectiv turistic al orașului Târgu Neamț, cetatea, Festivalul Medieval e prilej de a vedea pe viu puneri în scenă ale unor secvențe din viața celor care populau aceste meleaguri acum câteva sute de ani. Totul e completat de concerte între zidurile fortăreței medievale, precum și de experiențe culinare tipic moldovenești. 

Octombrie: Iarmaroc de toamnă

O tradiție veche, cea a iarmarocului, e reînviată alături de producătorii locali de produse culinare, meșterii populari ai zonei sau gospodinele vestite ale satelor și orașelor moldovenești. Puteți să vă umpleți cămara cu bunătăți pentru iarnă. Copiii au activități speciale pentru ei, Iarmarocul de toamnă e un eveniment pentru întreaga familie.