EnglishRomanian

Codrii de Arama

Codrii de Arama

Alături de “Pădurea de argint”, rezervaţia “Codrii de aramă” completează incursiunea în cadrul natural de poveste al ţinutului Neamţ. Rezervația de goruni se află situată în comuna Agapia, pe dealul Filiorul, la o altitudine cuprinsă între 550 și 650 CODRIImetri, având o suprafață de peste 20 de hectare.
Cei mai în vârstă arbori ai rezervației au în jur de 135 ani. Alături de aceştia, în cadrul rezervației se mai pot admira aproximativ 300 specii de plante. Atmosfera de aici este într-adevăr de poveste. Pârâul Filioara străbate poalele dealului cu acelaşi nume, înconjurat de pâlcuri de rachitişuri. Iar frumusețea pajiştii, care împrejmuiește pădurea, este dată de plante de păiuş roşu şi de iarba vântului.

Localnicii spun că pe la asfinţint, sub lumina razelor de soare, poate fi admirat “văzduhul tămâiet”, descris de Mihai Eminescu în poemul Călin, file din poveste. Cu numeroase posibilităţi de cazare în cadrul pensiunilor, comuna Agapia este una din destinațiile preferate ale turiştilor.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...